Synspunkt:
Fleksjobber til DA: "Stop med at spille bedrevidende"

Kim_Madsen_Foto_Mads_Joakim_Rimer_Rasmussen__Ritzau_Scanpix
"Ønsker fleksjobberne lovgivningen ændret? Kan de udvikle mere arbejdsevne? Jeg tror det næppe," skriver Kim Madsen, fleksjobber og formand for Jobcentrets Ofre. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen / Ritzau Scanpix
8. jul. 2019 14.56
Dette er et debatindlæg. Det er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten - send dit indlæg til [email protected].
Der er næppe ret mange fleksjobbere, som kan arbejde mere, fastslår Kim Madsen fra Jobcentrets Ofre og skriver: "Hvis jeg arbejder over evne, så bliver jeg så nedslidt, at jeg ikke kan deltage i sociale arrangementer med familie og netværk."

JEG BLIVER NØDT TIL at anfægte dit synspunkt igen i forhold til dit oplæg til debat i dette indlæg, hvor du skriver, at det er systemet, der har skylden - ikke fleksjobberen.

Kære Maria Bille Høeg fra Dansk Arbejdsgiverforening. Stop med at spille bedrevidende. Du mener, at lovgivningen er forkert på fleksjobområdet, men hvordan kan du finde på at udtale dig om noget, du ikke har forstand på ?

Det har i forvejen været et lorteliv i jobcenterets kløer at opnå fleksjobstatus.
Kim Madsen, fleksjobber og fomand for Jobcentrets Ofre

HVORFOR ØNSKER DU, at syge borgere visiteret til fleksjob skal ha' et incitament til at arbejde flere timer?De fleste kan jo ikke arbejde flere timer, end det de er visiteret til. Hvis de kunne det, så var det allerede afprøvet i diverse arbejdsprøvninger via jobcenter.

LÆS OGSÅ: Chefkonsulent: Fleksjobbere kan syvdoble timetallet uden at få flere penge ud af det

Du bør læse på lovgivningen på området. Hvis kommunen ikke kan udvikle borgerens arbejdsevne over tid, så kan de vælge at give borgeren en førtidspension, eller lade borgeren fortsætte på samme eller et mindre timeantal. Det, som sker oftest, er det sidste.

Opfølgning på selve fleksjobbet samt borgerens evne til at udvikle sig bør kun ergoterapeuter og andre fagpersoner blande sig i.

JEG ER SELV FLEKSJOBBER. Jeg arbejder, de timer jeg kan, og ikke mere. Jeg vil nemlig på lige fod med dig, samt hr og fru Kakkelbord, gerne ha' lov til at kunne yde lidt i min fritid.

Hvis jeg arbejder over evne, så bliver jeg så nedslidt, at jeg ikke kan deltage i sociale arrangementer med familie og netværk.

LÆS OGSÅ: Fleksjobber i opråb: "Er vi bare en grå masse?"

Det har i forvejen været et lorteliv i jobcenterets kløer at opnå fleksjobstatus.

Stop med at spille bedrevidende.

Pil nu ikke ved noget, du har absolut NUL indsigt i. Spørg eksperterne til råds, altså de fleksjobbere som har erfaringen. Ønsker de lovgivningen ændret? Kan de udvikle mere arbejdsevne?

Jeg tror det næppe.

Deltag i debatten - send dit indlæg på maks. 600 ord til [email protected].