Netværk for den danske model
Onsdag d. 04/12 2024
Netværk for den danske model
A4's netværksgruppe for den danske model er for dig, der ønsker at præge debatten om arbejdsmarkedet og styrke den danske model. Netværksgruppen samler beslutningstagere og ledere fra arbejdsgiverorganisationer, fagforbund, a-kasser, pensionskasser, arbejdsgivere, forsikringsselskaber og interesseorganisationer. Sammen skaber vi et fagligt, men uformelt forum for sparring og vidensdeling. Målet er i fællesskab at finde løsninger, der kan fremtidssikre den danske model.
Ud over at opbygge et stærkt netværk på tværs af sektorer tilbyder A4's netværk et dybdegående indblik i de nyeste politiske aftaler, EU-lovgivning, aktuelle overenskomstforhandlinger og andre centrale begivenheder, der påvirker arbejdsmarkedet og den danske model.
Netværket er desuden forhåndsgodkendt som obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige.
Netværksledere: Anders Søndergaard Larsen & Michael Jacobsen
Anders Søndergaard Larsen har 30 års erfaring fra Dansk Industri, hvor han har bestridt stillinger som medlemsdirektør, underdirektør, vicedirektør og overenskomstchef. Med en særlig stor viden inden for personalejura, forhandling, konfliktløsning og overenskomststof vil Anders bidrage med en unik indsigt i det danske arbejdsmarked. Anders arbejder i dag som selvstændig rådgiver.
Michael Jacobsen er uddannet jurist og direktør for Ansatte Tandlægers Organisation. Michael har tidligere været direktør i Fagbevægelsens Hovedorganisation og LO og har desuden arbejdet som sekretariatschef i Akademikernes a-kasse og ledelseskonsulent i LO. Han har en særlig stor viden inden for strategisk ledelse, public affairs, den danske model og arbejdsmarkedspolitik.
Som repræsentanter fra henholdsvis arbejdsgiver- og arbejdstagersiden har Anders Søndergaard Larsen og Michael Jacobsen omfattende erfaring med arbejdsmarkedspolitik og den danske model. Sammen vil de sikre et højt fagligt niveau og en god facilitering af netværksmøderne.
Praktisk:
Netværksgruppen afholder fem årlige møder: fire halvdagsmøder centralt i København og et årligt topmødedøgn, som inkluderer overnatning og fuld forplejning. Tilmelding sker for et år ad gangen.
Hos A4 Medier sikrer vi vellykkede netværksmøder gennem grundig planlægning, professionel facilitering, inspirerende fagligt indhold og behagelige rammer – både fysisk og socialt.
Hvert netværksmøde byder på aktuelle oplægsholdere, der lægger op til engagerende debatter, workshops og faglig sparring.
Onsdag d. 4. december kl. 09:30-12:30
Fremtidens pensionssystem - balancer og muligheder
Danmark har et af verdens mest robuste pensionssystemer – noget, både Verdensbanken og Mercer Institute har anerkendt. Dette skyldes især vores unikke kombination af skattefinansieret folkepension, ATP, kollektive og opsparingsbaserede arbejdsmarkedspensioner samt skattebegunstigede individuelle pensionsordninger.
Robustheden i vores pensionssystem hviler dog på nogle delikate balancer, særligt i forhold til indekseringen af den officielle pensionsalder, udbredelsen af arbejdsmarkedspensioner og mulighederne for tidlig pension. Systemet skal både være økonomisk bæredygtigt og samtidig sikre en anstændig levestandard for de mest udsatte pensionister. Desuden er det afgørende, at pensionssystemet er politisk holdbart.
Pensionsdebatten er igen kommet i fokus efter statsministerens opsigelse af velfærdsaftalen fra 2006. Året 2025 bliver sidste gang, pensionsalderen hæves i henhold til den nuværende indeksering. Derfor er det tid til at tage debatten om de udfordringer og muligheder, der ligger foran os, og hvordan vi fremover kan sikre de nødvendige balancer i pensionssystemet.
Tirsdag d. 25 februar 2025 kl. 09:30-12:30
Status på de private overenskomstforhandlinger
Netværksmødet bliver et højaktuelt møde om de private overenskomstforhandlinger i 2025. På mødet får vi en status på forhandlingernes fremdrift og de centrale temaer, der præger forhandlingsbordet i år.
Vi har fornøjelsen af Emilie Damm Klarskov, analysechef i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, som vil bidrage med et skarpt analytisk perspektiv på de økonomiske og politiske forhold, der danner bagtæppe for forhandlingerne.
Programmet vil desuden inkludere et besøg af en aktør, som er en del af forhandlingerne i år.
Emilie Damm Klarskov, analysechef i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
Tirsdag d. 13 maj 2025 kl. 09:30-12:30
Temperaturen på den danske model
Hvordan er relationen mellem lønmodtagere og arbejdsgivere og er partssamarbejdet legitimt i det politiske system?
Sammen med Mads Reinholdt, direktør i Fagbevægelsens Hovedorganisation, tager vi temperaturen på den danske model i dag. På netværksmødet dykker vi ned i aktuelle tendenser og dynamikker, der påvirker samarbejdet mellem arbejdsmarkedets parter – og hvad det betyder for arbejdsmarkedet.
På dagens netværksmøde tager vi også en status på de offentlige overenskomster fra 2024 med Benny Andersen, forbundsformand for Socialpædagogerne.
Mads Reinholt, direktør i Fagbevægelsens Hovedorganisation
Benny Andersen, forbundsformand for Socialpædagogerne
Tirsdag d. 26 august 2025 - en hel dag inkl. overnatning
Teknologi, kunstig intelligens og implementering af platformsdirektivet
Døgnmødet finder sted på Hindsgavl Slot med overnatning. Her vil der være god tid til at dykke ned i forholdet mellem teknologi, kunstig intelligens og det danske arbejdsmarked.
I 2024 vedtog EU et direktiv for platformvirksomheder, som skal sikre, at personer, der tager arbejde via digitale platforme, korrekt kategoriseres som enten lønmodtagere eller selvstændige. Direktivet indfører strenge krav til brugen af automatiserede beslutnings- og overvågningssystemer, som virksomheder bruger til at træffe beslutninger om arbejdstagere. Men hvordan ser direktivet ud til at blive implementeret i Danmark, og hvilke konkrete konsekvenser får det for arbejdsgivere og arbejdstagere?
På netværkets årlige døgnmøde vil der være plads til både faglig dialog, sparring og workshops samt gode og behagelige rammer for socialisering og networking. Derudover er der afsat god tid til at tage fat på nogle af de helt store spørgsmål for den danske model.
Døgnmødet finder sted på Hindsgavl Slot med overnatning. Hindsgavl Slot er en historisk ejendom i Middelfart, der forener gammeldags charme med moderne faciliteter. Omringet af naturskønne områder er slottet det perfekte sted for ro, inspiration og netværksopbygning.
(Afventer oplægsholder(e)).
Netværksmøde efteråret 2025: Dato og tema annonceres senere
Mødets tema vil blive besluttet ud fra de aktuelle behov og relevansen på tidspunktet. Emnet vil afspejle de nyeste tendenser og udfordringer og vil inkludere input fra centrale aktører og eksperter.
(Afventer oplægsholder)
Pris: Prisen for deltagelse er 23.995 ex. moms. Forplejning og læringsmateriale er inkluderet.
Er du interesseret i at høre mere om forløbet?
Du er meget velkommen til at ringe eller skrive til Magnus Vind Lorenz, tlf. 93 85 81 86, [email protected]