Laurits Rønn efter Børsen-brand: "Heldigvis har vi jo det meste oppe i skyen. Gudskelov for det"

20240417-174126-L-1920x1280we
Det er endnu uvist, i hvilket omfang dele af Børsens medarbejdere skal genhuses, og hvorvidt de mindre beskadigede dele af bygningen kan benyttes efter det indledende oprydningsarbejde, fortæller viceadministrerende direktør i Dansk Erhverv Laurits Rønn. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
19. apr. 2024 06.00
Tirsdagens "enormt triste" brand i Børsen har tvunget Dansk Erhverv ud i en midlertidig undtagelsestilstand. Men branden kommer ikke til at sætte organisationen tilbage, hvad angår næste års private overenskomstforhandlinger, siger Laurits Rønn.

Få dage efter tirsdagens voldsomme brand i Børsen er man hos Dansk Erhverv fortsat i gang med at samle sig og lægge en plan for, hvordan man bedst muligt kan fortsætte sit arbejde med at vejlede og rådgive danske virksomheder.

I første omgang er man vendt tilbage til nogle af de rutiner, man lærte at kende under nedlukningerne under covid-19 pandemien, fortæller viceadministrerende direktør i Dansk Erhverv Laurits Rønn.

"Det er jo sådan lidt, at flere arbejder hjemme. Vi rykker sammen i bussen og prøver at lave en plan for, hvordan vi kommer videre. Og det med kolossal opbakning også fra medarbejdernes side til, at det skal vi nok klare det her," siger Laurits Rønn.

Da A4 Overenskomst taler med Laurits Rønn torsdag middag står det klart, at en del af Børs-bygningen er "fuldstændig ødelagt". Der er også mange spørgsmål, som det fortsat er for tidligt at besvare.

Eksempelvis om hvorvidt dele af Børsens kontorer fortsat kan bruges efter det første oprydningsarbejde, og hvor stor en del af kontorer og medarbejdere, der eventuelt skal genhuses et andet sted. 

"Men det er jo klart, at vi skal selvfølgelig sikre, at der er de nødvendige kontor- og mødefaciliteter til at kunne afholde en overenskomstforhandling. Og det vil vi selvfølgelig sikre, at det kommer til at ske. Det laver vi en plan for, og vi vil være lige så forberedte på OK25, som vi plejer at være til overenskomstforhandlingerne," siger Laurits Rønn.

Artiklen fortsætter under billedet

20240417-174543-L-1920x1280we 

Oprydningsarbejdet efter branden er fortsat undervejs. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Gudskelov for skyen

Det er endnu for tidligt at sige, hvorvidt noget af forberedelsesarbejdet til OK25 er gået tabt. 

"Men heldigvis har vi jo det meste oppe i skyen i dag. Gudskelov for det, vil jeg sige," siger Laurits Rønn. 

Er der nogle funktioner, I har sat på pause eller er der noget opgaver, I ikke som sådan kan løse i disse dage?

"Altså vi har aflyst nogle events og møder. Men det er klart, de vores traditionelle mæglingsmøder, vi har med vores modpart, dem kører vi for eksempel videre med - og finder en løsning på, hvordan vi får det afholdt," siger Laurits Rønn.

Selvom branden er kommet et par dage på afstande, er man i Dansk Erhverv fortsat meget berørte, fortæller Laurits Rønn, der kalder hele situationen for "enormt trist":

"Men nu giver vi den en skalle og sikrer, at vi kan opretholde vores drift overfor vores medlemmer".