Erfaren leder træder til som ny direktør i Region Sjælland

Mette_Touborg-min-fotor-2024093011334
Foto: Foto: Region Sjælland
Tidligere borgmester, kommunaldirektør og sygehusdirektør Mette Touborg tager 1. oktober over som direktør for Region Sjælland.

Region Sjælland står over for en voldsom organisatorisk ændring, hvis regeringens plan om at sammenlægge regionen med Region Hovedstaden bliver til virkelighed.

Og til at lede organisationen igennem det forløb har man nu ansat en ny direktør i form af Mette Touborg. 

Regionsrådsformand i Region Sjælland Trine Birk Andersen (S) kalder Mette Touborg for en dygtig topleder, der sammen med resten af Region Sjælland "står foran en kæmpe opgave, hvor vi har et reformudspil, som lægger op til en sammenlægning med Region Hovedstaden".

"Dér får vi brug for en regionsdirektør, som kan navigere sikkert, strategisk og med god energi styrke relationer og bygge bro til vores mange samarbejdspartnere. Mette kan om nogen sørge for, at vi holder skarpt fokus på vores patienter, borgere og medarbejdere," siger Trine Birk Andersen i en pressemeddelelse.

Mette Touborg, der i dag er sygehusdirektør på Holbæk Sygehus, glæder sig til opgaven: 

"Jeg føler mig rigtig godt klædt på til opgaven, men er naturligvis også meget bevidst om, at det er et stort ansvar. Med reformudspillet er der lagt op til en sammenlægning af Region Sjælland og Region Hovedstaden. Hvis udspillet vedtages politisk, får vi sammen med Region Hovedstaden ansvar for at sikre, at det bedste fra de to nuværende regioner samles i et endnu bedre sundhedsvæsen til gavn for borgerne," siger Mette Touborg.

Tidligere har Mette Touborg blandt andet været administrerende direktør i Københavns Kommune og borgmester i Lejre Kommune.

GDPR