Mette Frederiksen har smidt en fastholdelsesbombe: Nu samler A4 den op

20240731-152421-L-1920x1279we
Genrefoto. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
I morgen, tirsdag, går A4 Sundhed i luften med de første historier om, hvordan man forebygger de sygdomme, den mistrivsel og de slidskader, som påvirker danskernes liv negativt, og som tvinger dem tidligt væk fra arbejdsmarkedet.

Hvordan kan de jord- og betonarbejdere, pædagoger og sosu-assistenter og murere, der kommer ind på arbejdsmarkedet i disse år, arbejde, til de er 74 år?

Svaret er, at det kan de nok ikke.

Det lader til at være kernen i statsminister Mette Frederiksen (S) forslag om at dæmpe pensionsalderen, og det er kernen i A4 Mediers nyeste niche, A4 Sundhed, som har fokus på fastholdelse og forebyggelse og udkommer med første nyhedsbrev i morgen, tirsdag.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

A4 Sundhed skal udfylde det hul, der i dag er i medielandskabet, hvor der berettes alt for lidt om sundhed og forebyggelse på arbejdsmarkedet, fortæller A4 Mediers chefredaktør, Kristian Madsen.

“Sundhed og forebyggelse ude på de danske arbejdspladser er et underbelyst område. Vi vil med A4 Sundhed stille skarpt på, at alt for mange - især kortuddannede - har udiagnosticerede sundhedsproblemer som eksempelvis diabetes eller knogleskørhed,” siger Kristian Madsen.

Mediet for sundhed på jobbet

A4 Sundhed skal således være mediet for debatten om, hvordan vi skaber rammerne til et arbejdsmarked, hvor ikke bare akademikere, men også pædagoger, jord- og betonarbejdere og sosu-assistenter kan holde til at arbejde, til at de er oppe i 70’erne.

Det er en debat, der kommer til at involvere alt fra politikerne på Christiansborg til pensionskasser, arbejdsmarkedets parter, store arbejdspladser - både i det offentlige og private - samt ikke mindst lønmodtagerne og deres arbejdsmiljørepræsentanter.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Ny redaktør på A4 Sundhed er Lasse Danielsen, der er rekrutteret internt fra A4 Medier, hvor han har været ansat i to år - senest som redaktør for A4 Uddannelse.

A4 Sundhed går i luften 20. august, og det kræver abonnement at læse med. Den første tid er det dog gratis at læse med, og allerede nu kan man tilmelde sig nyhedsbrevet ved at klikke her.

GDPR