Danica Pension: "Hvis ikke man på Christiansborg laver om i måden, man arbejder med forebyggelse, så sker der ikke noget"

DSCF5218__1_-fotor-20240819143223
De af Danica Pensions kunder, som har adgang til deres forebyggende sundhedstilbud, har 15 procent mindre sandsynlighed for at ende med en langtidssygemelding, end de øvrige. Foto: Danica Pension
A4 SUNDHED: Der er behov for en markant opprioritering af forebyggelsesindsatsen - og det er især vigtigt, at Christiansborg er med. Det siger sundhedsdirektør i Danica Pension Camilla Thind Sunesen, der efterspørger konkrete rum, hvor private og offentlige aktører kan aftale, hvem der gør hvad.

Vi er nødt til at lave et paradigmeskifte for hele sundhedsagendaen i Danmark. Et skifte, der skal dreje en markant større del af vores ressourcer og prioriteringer hen mod forebyggelse, og som skal involvere alt fra pensionskasser til kommuner og foreningslivet.

Og hvis skiftet skal lykkes, så er det "fuldstændig afgørende", at også det politiske system på Christiansborg køber ind på, at forebyggelse skal tænkes meget mere indgående ind i vores sundhedsvæsen.

Sådan siger Danica Pensions sundhedsdirektør, Camilla Thind Sunesen, til A4 Sundhed.

"For hvis ikke man på Christiansborg laver om i måden, man arbejder med forebyggelse, så sker der ikke noget," siger Camilla Thind Sunesen til A4 Sundhed.

LÆS HELE ARTIKLEN PÅ A4 SUNDHED: Danica Pension: "Hvis ikke man på Christiansborg laver om i måden, man arbejder med forebyggelse, så sker der ikke noget"

Analysen bag pensionskassens opråb kommer af mange års arbejde med tab af erhvervsevne, hvor der tegner sig et klart billede af udviklingen i danskernes sundhed - som desværre peger i en "rigtig negativ" retning.

Samtidig fremhæver Camilla Thind Sunesen, at de af Danica Pensions kunder, som har adgang til deres forebyggende sundhedstilbud, har 15 procent mindre sandsynlighed for at ende med en langtidssygemelding, end de øvrige.

“Og der er masser af studier, der viser, at forebyggelse godt kan betale sig. Så jeg gad godt have, at ministeren (indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V), red.) sikrede, at vi fik prioriteret forebyggelse langt mere i den offentlige sektor, og at vi fik omlagt både økonomi, rammer og målsætninger til at have et fokus stift rettet mod det,” siger Camilla Thind Sunesen.

Tilmeld dig A4 Sundheds gratis nyhedsbrev her

Som stifter af 'Forebyggelsesalliancen for fremtidens sundhed', der består af 27 virksomheder og organisationer, var Danica Pension i foråret medafsender på et forslag om, at der skal etableres forpligtende målsætninger for forebyggelsen frem mod 2035 - med inspiration fra klimaloven.

"Her kender vi alle sammen, de målsætninger vi sigter imod. Og det er ikke nemt at nå hen til dem. Men vi ved, hvad det er. Og der tror jeg, at det her langsigtede fokus i målsætningerne er helt afgørende for, at vi får et skifte mod forebyggelse," siger Camilla Thind Sunesen.

GDPR