Uanset hvor meget kaos personen står i, formår Jeanette at skabe en ramme, som gør det muligt at komme gennem dagen

Jeanette_B__k_Larsen_bredformat-fotor-20240710143521
34-årige Jeanette Bæk er blandt de udvalgte til A4 Mediers talentliste 'Talent for mennesker'. Foto: Privatfoto
"Jeanette går altid en ekstra mil for at løse opgaven på bedst mulig måde for det enkelte menneske," lyder det i indstillingen af 34-årige Jeanette Bæk, der er blandt de udvalgte til 'Talent for mennesker'.

Jeanette Bæk er i sit arbejde som bostøtte i kontakt med en masse mennesker med forskellige udfordringer i livet. Opgaven er altid defineret af, hvad den enkelte person har brug for - nogle besøg handler om at afhjælpe svær angst under indkøbsture, andre kan være for at agere støtte til møder med kommunen.

Men uanset om hun besøger en person med psykiatriske udfordringer, et misbrug eller en udviklingshæmmet borger, håndterer Jeanette Bæk altid vedkommende "på en anerkendende, ligeværdig og ressourceorienteret måde - lige meget hvor meget kaos mennesket står i".

Sådan står der i den indstilling, der har givet Jeanette Bæk en plads på A4 Mediers talentliste 'Talent for mennesker'. 

"Jeanette formår at skabe en ramme og en struktur, som gør det muligt for den pågældende at komme igennem dagen og ugen på bedst mulige vis. Jeanette bestrider kompetencer og kvalifikationer til at håndtere særligt komplekse sager, hvor der både er krav til tværfagligt samarbejde, præcis dokumentation og en fleksibilitet ud over det sædvanlige," skriver Anne-Sofie Madsen i sin indstilling af Jeanette Bæk.

Fakta: Talent for mennesker 2024

Ambitioner og karrieredrømme er ikke kun forbeholdt unge i erhvervslivet. Med den nye talentliste 'Talent for mennesker' vil vi på A4 Medier hylde velfærdssamfundets unge talenter med fokus på den helt særlige faglighed, der alt for ofte bliver overset i det brede mediebillede

'Talent for mennesker' skal fremhæve de unge mennesker, der kan noget helt særligt med deres medborgere. Dem, der får samfundet til at hænge sammen ved at give os en god start på livet, en støttende hånd i svære tider og en værdig alderdom

Vi på A4 Medier har udvalgt talenterne til den endelige liste blandt mange indstillede med vægt på de faglige kvaliteter, som er fremhævet i indstillingerne

For at komme med på listen skal man være 36 år eller yngre og være ansat i et velfærdsfag. Det kan være som fængsels- eller politibetjent, socialrådgiver, pædagog, lærer, sygeplejerske, sosu, i administration eller andre i velfærdsrettede fag

Find portrætterne af de udvalgte til ‘Talent for mennesker’ 

Den dybe faglighed kommer også af, at Jeanette Bæk har bygget på med flere ekstra uddannelser og kurser - eksempelvis i coaching og konflikthåndtering.

"Mit faglige grundlag betyder jo, at det er nemmere for mig at gøre en forskel for menneskene. At jeg som socialrådgiver har viden om, hvad der sker i kommunen og snart også inden for traumer, gør jo, at jeg bedre kan gå i dybden og hjælpe de mennesker, som jeg er ved. Og det er megavigtigt for mig," siger Jeanette Bæk.

GDPR