Intern mail afslører: Lizette Risgaard afviser sygeplejerskers bøn

20210614-130837-L-1920x1279we
I strejkens første dage skriver sygeplejerske-formand Grete Christensen (billedet) til FH-formand Lizette Risgaard. (Arkivfoto) Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Det vil være 'urimeligt' at forvente mere end opbakning til en lønstrukturkomité fra resten af fagbevægelsen, lyder beskeden i en mail fra FH-formand Lizette Risgaard til sygeplejerskernes formand Grete Christensen.

Der er ingen hjælp at hente fra de andre fagforbund til sygeplejerskerne, der nu strejker på 11. døgn.

Det viser en mail-udveksling mellem Grete Christensen, formand i Dansk Sygeplejeråd, og Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), som TV 2 er i besiddelse af.

LÆS OGSÅ: Mens sygeplejerskerne demonstrerer, lyder beskeden fra Grete Christensen: Rust jer til en lang strejke

I strejkens første dage skriver Grete Christensen til Lizette Risgaard, at sygeplejerskerne ikke står alene med ønsket om ligeløn. Hun opfordrer til opbakning og solidaritet fra de andre fagforbund. Men det afviser FH-formanden.

- Fællesskabet bakker op og har bakket om nedsættelsen af en lønstrukturkomite(...). Det er den opbakning og det håb, vi som fællesskab kan bakke sygeplejerskerne op med, men at forvente mere vil være en urimelig forventning, når alle andre offentlige ansatte har stemt stort ja til OK 21, skriver Lizette Risgaard ifølge TV 2 i mailen.

Dermed henviser hun til den komité, der skal undersøge lønstrukturer i den offentlige sektor, som FH satte gang i, og som også blev en central del af det mæglingsforslag, som sygeplejerskerne efterfølgende stemte nej til.

LÆS OGSÅ: I ellevte time før sygeplejerskestrejke: Fagbevægelsen vil have politikere på banen

Grete Christensen afviser dog i et interview, at der er tale om en total afvisning. Hun siger til TV 2, at Lizette Risgaard med sit svar blot forsøger at tage hånd om dem, der har stemt ja til deres overenskomst og derfor ikke kan bakke op om sygeplejerskernes konflikt.

Sygeplejerskernes utilfredshed og strejke skyldes et ønske om mere i løn og et opgør med tjenestemandsreformen, som ifølge dem er skyld i et lønefterslæb.

GDPR