S-politiker: Der skal være bedre plads til københavnere med handicap på arbejdsmarkedet

Andreas_Keil
Foto: Københavns Kommune
Dette er et debatindlæg. Det er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten - send dit indlæg til [email protected].

I DEN SOCIALEDEMOKRATISKE DIGTER Oskar Hansens sang 'Danmark for folket', i øvrigt en sang vi holder meget af at synge i Socialdemokratiet, lyder en sætning "Plads for dem alle, plads for alle, der vil".

Den linje passer desværre ikke med beskæftigelsessituationen for vores københavnere med et handicap. Tværtimod.

LÆS OGSÅ: Akut mangel på arbejdskraft: Nu er der bud efter dem på kanten af arbejdsmarkedet

Beskæftigelsesfrekvensen for københavnere med et handicap er kun lidt over 50 procent. Det er ikke godt nok. Det kan og skal vi gøre bedre.

Vores klare mål må være, at vi indenfor de næste fire år øger beskæftigelsesfrekvensen for københavnere med et handicap til 65-70 procent
Andreas Keil, MB og beskæftigelses- og integrationsordfører (S), Københavns Kommune

Socialdemokratiet vil gerne gå forrest i dette arbejde og tage ansvar for en ordentlig, ansvarlig og inkluderende beskæftigelsespolitik i København. Hvis vi skal lykkes, kræver det dog, at vi styrker samarbejdet med erhvervslivet.

VI SKAL BLANDT ANDET styrke fleksjobordningen. Det kræver, at vi tilfører mere økonomi til området, men også at arbejdspladserne er åbne for at modtage fleksjobbere.

LÆS OGSÅ: Direktør ignorerer diagnoser: - Vi ser den person, der kommer ind ad døren

Vi skal også sørge for, at arbejdspladserne er indrettet til folk med et handicap i forhold til ramper, adgangsveje og rummelige kontorforhold. Den opgave skal kommunen kunne hjælpe virksomhederne med.

Hvis nødvendigt skal vi også efteruddanne medarbejdere, så de kan hjælpe kolleger med et handicap og være med til at bygge bro på arbejdspladsen, så vi sikrer et godt arbejdsmiljø for alle.

Og sidst, men ikke mindst, skal vi styrke dialogen med de relevante aktører på området, så vi kan få igangsat de korrekte tiltag, som vil gøre en forskel.

LÆS OGSÅ: Coronakrisen øger kløften mellem handicappede og arbejdsmarkedet: 'Vi er bekymrede'

Vores klare mål må være, at vi indenfor de næste fire år øger beskæftigelsesfrekvensen for københavnere med et handicap til 65-70 procent.

Deltag i debatten - send dit indlæg på maks. 600 ord til [email protected].
GDPR