Claus Jensen udpeger Kasper Palm som højre hånd og gør ham til "kronprinsen i Dansk Metal"

20230815-145229-6-1920x1241we
Metal-formand Claus Jensen peger på Kasper Palm (tv.) som kommende forhandlingschef.
Metal-formanden peger på Kasper Palm som arvtager for forhandlingschef Keld Bækkelund. Dermed kører Claus Jensen ham nu i stilling som sin tronfølger.

Arverækkefølgen i Dansk Metal ser ud til at være afklaret. 

Når Metal afholder kongres i slutningen af september, vil formand Claus Jensen nemlig indstille forbundssekretær i Uddannelses- og IKT-Sekretariatet Kasper Palm til at blive forhandlingschef i forhandlingssekretariatet efter Keld Bækkenlund, som går på pension efter kongressen.   

Det fortæller flere centrale kilder til A4 Overenskomst. 

Indstillingen til den magtfulde post som forhandlingschef betyder samtidig, at Claus Jensen sætter en fed streg under, at Kasper Palm en dag kan blive formand for Dansk Metal, vurderer faglig kommentator på A4 Overenskomst Gitte Redder.  

"At blive forhandlingschef og stå i spidsen for forhandlingssekretariatet - som er den vigtigste portefølje overhovedet i Dansk Metal - i Metal, understreger, at Kasper Palm er kronprinsen i Dansk Metal," siger hun. 

Hovedbestyrelsen træffer afgørelse efter Claus Jensens indstilling

Sammen med Metal-formand Claus Jensen og 3F’s industrigruppeformand, Mads Andersen, vil den nye forhandlingschef være med til overenskomstforhandlingerne i januar og februar og lægge arm med Dansk Industris Lars Sandahl Sørensen, Kim Graugaard og Kim Graugaards aftager Søren Kryhlmand på arbejdsgiversiden.

Derudover vil den nye forhandler sidde over for stats-, finans-, erhvervs - og beskæftigelsesministre om alt fra pensionsalder til arbejdskraftmangel og blive inddraget i fremtidens trepartsaftaler. 

På kongessen vil Metals hovedbestyrelse træffe den endelige beslutning om, hvordan ansvarsområderne for de to nyvalgte og de to nuværende forbundssekretærer, Kasper Palm og Majken Baarstrøm Kidmose, skal fordeles. 

Kasper Palm er uddannet maskinarbejder og har siden 2005 arbejdet i Dansk Metal - først i den lokale afdeling i Aarhus og siden på forbundskontoret i København. Han har desuden en fortid i Danske Erhvervsskoler og- Gymnasier - Bestyrelserne, hvor han var formand fra 2022 til 2024. 

GDPR