Falsk arbejdsmiljørepræsentant er en pinlig sag for Løkke

20240903-143138-L-1920x1295web
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
PODCAST: At Moderaterne hverken har valgt en arbejdsmiljørepræsentant efter reglerne eller fået foretaget en APV er et udtryk for "amatøragtig ledelse", mener faglig kommentator Gitte Redder.

Den arbejdsmiljørepræsentant fra Moderaterne, der i medierne har afvist at kende til nogen arbejdsmiljøsager, viser sig slet ikke at være arbejdsmiljørepræsentant. Det kunne A4 Medier afsløre i denne uge.

Samtidig kom det frem, at Moderaterne ikke har foretaget en APV, selv om partiet har eksisteret i nu to år.

Sagen viser, hvor galt det kan gå, når man ikke benytter de systermer, der skal håndtere arbejdsmiljøet i en virksomhed, siger redaktionel souschef på A4 Medier Sebastian Risbøl Jacobsen, der står bag historierne, i 'Fagbevægelsen Uden Filter'.

"Det er på en måde fantastisk reklame for den dansk model. Vi har jo systemer og strukturer, der skal gribe de ting, vi ser i Moderaterne, i opløbet. Det er bare ikke blevet brugt," siger han.

LÆS MERE: Moderaternes arbejdsmiljørepræsentant afviste at kende til sager. Nu viser det sig, at han slet ikke er arbejdsmiljørepræsentant.

Det er et udtryk for "hykleri og dobbeltmoral af værste skuffe" fra ledelsens side, mener faglig kommentator Gitte Redder, som hæfter sig ved, at Moderaternes formand, Lars Løkke Rasmussen, i andre sammenhænge har hyldet måden, vi har indrettet det danske arbejdsmarked på.

"Jeg synes, det er amatøragtig ledelse både på det politiske plan og hos dem, Lars Løkke har ansat til at lede det her sekretariat på Christiansborg. Der er tidligere blevet talt om en klovnebus og for at blive i det billede, så kører klovnebussen derud ad," siger Gitte Redder.

 Hør mere om arbejdsmiljøsagerne i Moderaterne i denne uges afsnit af 'Fagbevægelsen Uden Filter'.

GDPR