Anja C. Jensen vil give sine medlemmer rabat: "Det er ikke et race to the bottom"

20220501-185324-L-1920x1279web
I denne uges afsnit af Fagbevægelsen Uden Filter fortæller HK-formand Anja C. Jensen om overvejelserne bag at sænke prisen på medlemskab for de mest lavtlønnede grupper. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
PODCAST: HK har besluttet at gøre sit kontingent indkomstbetinget, så de mest lavtlønnede medlemmer betaler mindre. Det er et mere retfærdigt system, siger HK-formand Anja C. Jensen og understreger, at hun ikke er ved at starte et ræs mod bunden i den røde fagbevægelse.

HK har siden 2021 haft et mål om at sænke kontingentet for sine medlemmer, og nu bliver det endelig til noget.

Fra december skal de, der tjener mindre end 28.200 kroner om måneden, betale 300 kroner for deres medlemskab, mens de øvrige medlemmer skal betale 500 kroner om måneden.

Men er 300 kroner et lavt nok beløb til vende de faldende medlemstal og vokseværket hos de gule konkurrenter?

Ikke fra den ene dag til den anden, siger Anja C. Andersen i denne uges afsnit af 'Fagbevægelsen Uden Filter'.

Men målet er også et mere "retfærdigt" system, og HK har aldrig haft en drøm om at konkurere med de billigste gule fagforeninger på pris, lyder det.

"Nu må jeg bare sige en sandhed her i radioen: Man kan ikke lave rigtig fagforening for 69 kroner om måneden," siger hun med henvisning til Det Faglige Hus' priser.

Et andet spørgsmål, som Fagbevægelsen Uden Filter ville have svar på, er, hvad beslutningen betyder for konkurrencen mellem de traditionelle fagforeninger, som HK selv tilhører.

For sætter den nye model andre fagforeninger under pres for at sænke priserne? Og kan beslutningen starte et uønsket race to the bottom på kontingent?

Ikke hvis man spørger Anja C. Jensen:

"Det her er ikke et race to the bottom. Det er meget vigtigt for mig at understrege. Det ville det have været, hvis vi smed hele formuen efter at sætte alles kontingenter ned til 100 kroner om måneden. Det er ikke det, det her er et udtryk for."

Hør mere om HK's beslutning, og hvor millionerne til prisnedsættelsen skal komme fra, i denne uges afsnit af Fagbevægelsen Uden Filter. 

GDPR