Smitte-eksplosion på lærerværelserne

20200415-150809-6-1920x1280we
Ifølge opgørelsen er næsten 2.400 i undervisningssektoren testet positive for corona i ugen mellem mandag 6. december og søndag 12. december. Det svarer til 1.137 smittede per 100.000 ansatte. (Arkivfoto) Foto: Soren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Aldrig tidligere har en gruppe af ansatte haft så mange smittede, viser nye tal fra SSI.

På intet tidspunkt under corona har en branche været så hårdt ramt af smitte, som det er tilfældet blandt lærerne i øjeblikket, viser nye tal fra Statens Serum Institut, SSI.

Det skriver Fagbladet 3F.

Ifølge opgørelsen er næsten 2.400 i undervisningssektoren testet positive for corona i ugen mellem mandag 6. december og søndag 12. december. Det svarer til 1.137 smittede per 100.000 ansatte.

- Blandt lærerne stiger frygten for, at flere bliver alvorligt syge, eller får senfølger fra sygdommen, når så mange smittes, siger Thomas Andreasen, formand for arbejdsmiljøudvalget i Danmarks Lærerforening.

End ikke sundheds- og socialvæsnet, som ellers tidligere har været hårdt ramt af corona, kommer i nærheden af lærernes smittetal. Her var tallet, da epidemien toppede omkring jul sidste år "kun" 718 smittede per 100.000 ansatte.

De voldsomme smittetal har gjort, at skolerne i dagene omkring juleferien kører med hjemmeundervising.

Samtidig har børne- og undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil (S), meldt en række ændringer ud, som skal hjælpe til at holde smitten nede i skolerne, når de åbner efter nytår.

- Det bliver en lidt anderledes hverdag, og skolerne står endnu en gang med en opgave, som kræver ekstra kræfter. Jeg er overbevist om, at vi nok skal komme igennem det, når alle løfter i flok, siger hun i en pressemeddelelse i forbindelse med præsentationen.

Planen fra Undervisningsministeriet indeholder flere test til de ansatte og eleverne, med mulighed for at lade sig selv-teste, mindre undervisning og leg på tværs af klasserne og udvidet brug af mundbind og visir.

Samtidig opfordrer Pernille Rosenkrantz-Theil forældrene til at få børnene vaccineret.

- For vaccinationer er det allervigtigste våben i bekæmpelse af smitte, siger børne- og undervisningsminister.

Selvom Danmarks Lærerforening er positive over flere af tiltagene fra undervisningsministeren, understreger Thomas Andreasen, at det er vigtigt, at der også følger penge med til at sikre en god rengøring på skolerne.

- Politikerne må sikre, at der nok penge, så vi løbende kan gøre skolerne ordentligt rene, når vi kommer tilbage efter nytår, siger han.

GDPR