Claus Jensen er en magtfuld og utålmodig mand med hang til Candy Crush

20240515-182009-5-1920x1279web
Dansk Metals formand, Claus Jensen, i omfavnelse med udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
PODCAST: En ny bog portrætterer fagbevægelsens mest magtfulde mand, Dansk Metals formand Claus Jensen, og beskriver samtidig et fagforbund med en helt særlig selvopfattelse: "De signalerer på alle måder, at de er lidt bedre, lidt vigtere, kan lidt mere og skal have lidt mere end mange andre," siger forfatteren bag.

Dansk Metals formand, Claus Jensen, er en utålmodig mand. Hvis han keder sig under et møde, kan han godt finde på at tage sin telefon frem og spille Candy Crush for at signalere, at det går for langsomt.

Det er noget af det, man kan læse om i en ny portrætbog om magtmennesket Claus Jensen, der i denne weekend - med al sansynlighed - bliver genvalgt som formand efter 12 år på posten.

Jobbet som formand for Dansk Metal har altid været en magtfuld post i sig selv, men Claus Jensen er alligevel særlig på det punkt, siger forfatter til bogen, Martin Flink, i denne uges udgave af Fagbevægelsen Uden Filter.

Han har nemlig formået at opbygge og udnytte sit helt exceptionelt gode netværk i Danmarks magtelite.

"Claus Jensen er helt klart niveauer over Thorkild E. Jensen (tidligere formand for Dansk Metal, red.) i forhold til at gøre sin indflydelse gældende. Derfor kan man godt sige, at han har mere magt, end man skulle tro," siger han.

Bogen beskriver også en særlig selvopfattelse, der hersker i Dansk Metal. Den lyder i grove træk, at 'hvad, der er godt for Dansk Metal, er godt for Danmark'. 

"De signalerer på alle måder, at de er lidt bedre, lidt vigtere, kan lidt mere og skal have lidt mere end mange andre," siger Martin Flink. 

Hør mere om Claus Jensen og Dansk Metals magt og selvopfattelse i Fagbevægelsen Uden Filter. 

GDPR