Fagblad skal spare 800.000 kroner: Halverer antallet af trykte magasiner

20230303-125829-L-1920x1280web
Formand for Dansk Journalistforbund Tine Johansen forsikrer om, at besparelserne ikke er udtryk for en økonomisk krise. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Dansk Journalistforbunds fagblad 'Journalisten' skal spare 800.000 kroner årligt, som et led i en spareøvelse. Men der er ingen krise, forsikrer forbundsformanden.

Dansk Journalistforbund skal spare penge, og derfor har hovedbestyrelsen besluttet, at der skal spares 800.000 kroner på fagbladet Journalisten.

Det skriver fagbladet Journalisten selv.

Og det betyder, at fagbladet vil halvere antallet af trykte magasiner næste år, så det kun udkommer en gang i kvartalet.

”Vi finder besparelserne ved at skære fire magasinudgivelser væk, så vi fremover kun udkommer fire gange årligt. De færre udgifter til tryk og distribution dækker hele beløbet, og derfor kommer det ikke til at få personalemæssige konsekvenser,” siger fagbladets chefredaktør, Christian Lindhardt.

Forbundsformand Tine Johansen bliver af fagbladet spurgt, om besparelserne er et udtryk for et forbund i krise.

”Nej, det er det ikke. Men blandt andet har vores kontingent stået i bero, så medlemmer betaler stadig det samme, som de gjorde for 23 år siden. Det siger sig selv, at med pris- og lønudviklingen så rækker pengene ikke så langt som tidligere,” svarer Tine Johansen. 

GDPR