Hypnotisøren Keld: Derfor får jeg flere kunder under coronakrisen

Coronakrisen har tvunget store dele af jobstyrken væk fra arbejdspladsen. Der er dem, der finder det svært at bevare koncentrationen, når skrivebordet på kontoret er skiftet ud med spisebordet i hjemmet. Samtidig er der mange erhvervsdrivende, der lider, fordi de er tvangslukkede, eller fordi coronakrisen holder hele kundekredsen i isolation.
Men Keld Petersen lider ikke nød, selvom han er selvstændig praktiserende hypnotisør. Han trives i stor stil og har mere gang i sin forretning end nogensinde før.
LÆS OGSÅ: Desperat rejsebranche om flere bureauer: Om få uger er det forbi
- Jeg behøver ikke have bukser på under sessionerne, lyder det første svar fra en grinende Keld Petersen på, hvorfor han trives så godt under coronakrisen.
- Og så har jeg fået et større fokus på mig selv og på mit arbejde. Som udgangspunkt sidder man over for hinanden ved hypnose, så jeg kan være opmærksom på modtageren og eksempelvis røre ved en hånd. Nærværet i hypnose er vigtig. Men det måtte vi så lige pludselig ikke. Og hvad gør man så?
Svaret blev, at Keld Petersen begyndte at holde online-sessioner med sine kunder. Og det virkede fuldstændig som, hvis han og hans kunder havde siddet over for hinanden. Nogle skulle de dog lige vænne sig til webcam og headset.
- Os med gråt hår er jo ikke så vant til online-møder, som de unge er. Men jeg sørger for en grundig introduktion, og jeg har også en lille opvarmningsvideo, som jeg kan vise. Men resultatmæssigt er der ingen forskel, siger 50-årige Keld Petersen til A4 Nu.
Store sessioner
Keld Petersen har også fået flere kunder, fordi de kunder, som normalt skal tage turen fra Jylland til Keld Petersens hjem i Brøndby Strand, hvor han normalt driver sin klinik fra, kan slippe for den lange køretur. Og samtidig er Keld Petersen også begyndt at holde online-sessioner, hvor han har op til 70 mennesker, der deltager ad gangen.
Hypnotisøren har isoleret sig selv fuldstændig under coronakrisen, for med diabetes og en medfødt hjertesygdom er han i risikogruppen for at blive hårdt ramt, hvis han bliver smittet. Det har også betydet, at hans kæreste og hendes søn, har boet hos kærestens veninde.
Alle kan lære at hypnotisere, og alle kan blive hypnotiseret. For nogle kræver det bare lidt mere end andre
Keld Petersen hypnotisør
Men Keld Petersen oplever ikke ensomhed. Han nyder at have tid til at kunne fokusere mere på sig selv og på, hvordan han får mest ud af sin faglighed. Tiden alene i hjemmet har også givet ham flere nye bekendtskaber:
- Jeg fandt en Facebook-gruppe for forskellige behandlere og hypnotisører, og der bruger man meget energi på at hjælpe hinanden gennem krisen. Jeg har blandt andet prøvet alternativ behandlinger, jeg aldrig har prøvet før. En dame fra England har læst min fremtid i teblade, og jeg har haft folk, der har hjulpet mig med at justere på ting i forhold til min behandlinger.
Hønen koster ekstra
Det er tre et halvt år siden, at Keld Petersen blev uddannet hypnotisør. I de seneste to år har han haft sin egen praksis, inden da var han blandt andet ansat i et callcenter. Men siden han var barn, har han været fascineret af hypnose. Derfor fandt han en underviser i hypnose i København:
- Alle kan lære at hypnotisere, og alle kan blive hypnotiseret. For nogle kræver det bare lidt mere end andre. Jeg tror, at dem, der siger, at de har prøvet at blive hypnotiseret, hvor det ikke lykkedes, skyldes, at de tror, at hypnose er noget andet, end det er.
LÆS OGSÅ: 76-årige Allan er frisør: 'Hårdere at sidde derhjemme end at arbejde'
- Hypnose kan sammenlignes med den tilstand, du er i lige, når du er ved at falde i søvn, eller lige når du vågner. Det er lidt ligesom at falde i staver. Og det gør vi ret ofte i løbet af en dag. Hvis jeg eksempelvis spørger dig, om der var rødt eller grønt lys i et lyskryds, som du kører igennem hver dag, vil du formentlig ikke kunne huske det.
Og til dem, der spørge Keld Petersen, om han kan få dem til at tro, at de er en høne, plejer han at svare, at 'det kan jeg godt, men det koster ekstra'.
Vi tæller ned fra ti
Keld Petersen forklarer, at man kan bruge hypnose som et værktøj til alt fra at få folk til at stoppe med at ryge og bide negle til at få folk til at komme sig over tidligere traumer.
- Vi skal ikke glemme de ting, der er sket i vores liv, men vi skal slippe de negative følelser, der gør, vi hænger fast, så vi kan komme videre. Og det kan man bruge hypnose til. Vores hjerne kan nemlig ikke kende forskel på det, vi oplever, og det vi tror, vi oplever.
Keld Petersen forklarer, at man har lavet forsøg med maratonløbere. Man har undersøgt deres hjerne, efter de har løbet et maraton, og efter man har hypnotiseret dem til at tro, at de har løber et maraton, og målingerne i hjernen var præcis de sammen.
Mindre smerte
Keld Petersen inviterer A4 Nu med til en gratis online-session for 13 mennesker, der har kroniske smerter. Via hypnose skal han få underbevidstheden overbevist om, at den skal skille sig af med de unødvendige kroniske smerter.
Først forklarer han deltagerne, der sidder i hver deres hjem, klar til at blive smertefrie, at hypnose ikke er den tilstand, som man ser på film, hvor folk forsvinder helt væk. Dernæst forklarer han om forskellen på unødvendige og nødvendige smerter:
- Nogle smerter som eksempelvis et brud i foden er nødvendige, fordi vi derved undgår at støtte på foden, så bruddet kan hele. Men der er masser af unødvendige smerter som slid- og leddegigt eksempelvis.
Derefter starter den egentlige hypnose med, at Keld Petersen tæller ned fra 10, og får deltagerne til at blive mere og mere afslappede i takt med, at tallene bliver mindre. Herfra skal deltagerne blandt andet forestille sig, at de ser sig selv udefra uden smerter. Hypnoseterapien varer cirka 20 minutter, hvor alle sidder med lukkede øjne.
Det er svært at sige med sikkerhed, hvor mange der har fået noget ud af hypnosen, da forløbet foregår online. Nogle fortæller dog, at de med det samme kan mærke en forskel, andre fortæller, at de ikke umiddelbart kan mærke en ændring.
Keld Petersen forklarer, at for nogle kræver det et par sessioner, før ændringen kan mærkes. Deltagerne får tilbudt at få tilsendt optagelserne fra sessionen, så de kan fortsætte terapien derhjemme.