Ny rapport: Mange unge uden job eller uddannelse har et handicap

20210624-185046-L-1920x1280we
Tusindvis af unge med handicap er hverken i arbejde eller i gang med en uddannelse, viser ny rapport. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Mere end fire ud af ti unge, der hverken er i arbejde eller uddannelse, vurderer, at de har et handicap, viser ny rapport.

Unge med handicap er overrepræsenteret i gruppen af unge, der hverken er i job eller uddannelse. 

Det viser en ny rapport fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (Vive).

Tusindvis af unge med handicap i alderen 16-29 år er hverken i arbejde eller i gang med en uddannelse, viser rapporten. Gruppen udgør endda 42 procent af alle unge, der hverken har en dagligdag på en arbejdsplads eller i en uddannelsesinstitution.

Rapportens resultater blev præsenteret på et handicappolitisk topmøde, der fandt sted på Christiansborg onsdag.

Resultaterne viser også, at hver fjerde person med personaleledelse i landets virksomheder er betænkelig ved at ansætte en person med handicap. Også selvom de ved, at den unge kan løfte arbejdsopgaven.

Ifølge beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) viser rapporten, at der kan gøres mere for unge med handicap.

”Det ærgrer mig, at vi som samfund ikke er bedre til at hjælpe unge mennesker med handicap i arbejde eller uddannelse. Mange af dem både vil og kan. Det skal vi kunne gøre bedre, og derfor samles en række aktører i dag (onsdag, red.) på Christiansborg for at drøfte, hvad vi som samfund kan gøre for at hjælpe flere unge med handicap ind på arbejdsmarkedet,” siger beskæftigelsesministeren i en pressemeddelelse.

Læs hele Vive-rapporten her.

GDPR