Helene er en brobygger, der er "eminent til at bevare håb og realistisk optimisme" selv i de sværeste situationer

Helene_Flintholm_Back_bredformat
Helene Flintholm Back på 34 år er blandt de 50 udvalgte til Talent for mennesker 2024. Foto: Privatfoto
34-årige Helene Flintholm Back har i to år brugt sin faglige viden om samspillet mellem store offentlige systemer til at agere brobygger for patienterne på klinik for bipolar sygdom ved Aarhus Universitetshospital. Indsatsen har givet hende en plads på talentlisten 'Talent for mennesker'.

En af de ting, der ofte nævnes som en udfordring i længere sygdomsforløb, er det til tider forvirrende og overvældende samspil mellem kommunale tilbud, regionernes behandlinger og alt derimellem.

Og det gælder især, når det har med psykiske lidelser at gøre.

Fakta: Talent for mennesker 2024

Ambitioner og karrieredrømme er ikke kun forbeholdt unge i erhvervslivet. Med den nye talentliste 'Talent for mennesker' vil vi på A4 Medier hylde velfærdssamfundets unge talenter med fokus på den helt særlige faglighed, der alt for ofte bliver overset i det brede mediebillede

'Talent for mennesker' skal fremhæve de unge mennesker, der kan noget helt særligt med deres medborgere. Dem, der får samfundet til at hænge sammen ved at give os en god start på livet, en støttende hånd i svære tider og en værdig alderdom

Vi på A4 Medier har udvalgt talenterne til den endelige liste blandt mange indstillede med vægt på de faglige kvaliteter, som er fremhævet i indstillingerne

For at komme med på listen skal man være 36 år eller yngre og være ansat i et velfærdsfag. Det kan være som fængsels- eller politibetjent, socialrådgiver, pædagog, lærer, sygeplejerske, sosu, i administration eller andre fag i velfærdsrettede fag

Find portrætterne af de udvalgte til ‘Talent for mennesker’

På klinik for bipolar sygdom ved Aarhus Universitetshospital har Helene Flintholm Back dog ageret faglig brobygger for patienterne. Og det har gjort en stor forskel for rigtig mange, skriver Krista Straarup fra klinik for bipolar sygdom i sin indstilling af Helene Flintholm Back.

"Hun har et stort fagligt overblik og er god til at integrere den psykiatrifaglige forståelse med den socialfaglige forståelse i det enkelte udrednings- og behandlingsforløb på en meget gennemført måde til gavn for såvel patienter som fagpersoner i såvel det kommunale som regionale sundhedssystem," skriver Krista Straarup i indstillingen.

Derudover fremhæves Helene Flintholm Back især for sin evne til at motivere den enkelte borger og fremhæve muligheder og løsninger, selv når livet gør ondt.

"Helene er eminent til at bevare håb og realistiske optimisme i det enkelte forløb," skriver Krista Straarup. 

Tidligere på året skiftede Helene Flintholm Back over til et andet område for udsatte, da hun begyndte hos Rusmiddelcenteret i Aarhus Kommune.

GDPR