Top 10: De mest læste debatindlæg på A4 Arbejdsmiljø i 2019
Siden A4 Arbejdsmiljø gik i luften i april 2019, har aktører på arbejdsmiljøområdet haft mulighed for at komme til orde, når de har haft noget på hjerte i debatten om et bedre arbejdsmiljø.
Det har topfolk i fagbevægelsen og arbejdsgiverforeningerne benyttet sig af. Men også blandt forskere, arbejdsmiljørådgivere og politikere har lysten til at bidrage med synspunkter i A4 Arbejdsmiljø været høj.
LÆS OGSÅ: De mest læste artikler i 2019
Her følger en top 10 over de mest læste debatindlæg på A4 Arbejdsmiljø i 2019:
10. DA: Danskerne bliver ikke syge af deres job
Når man følger med i mediebilledet for tiden, kan man godt få det indtryk, at danskerne bliver syge af at gå på arbejde. I virkeligheden skyldes få sygdomme forhold på jobbet, og få danskere er begrænset af smerter i arbejdet. Vi skal huske realitetssansen, når debatten om arbejdsmiljøet i Danmark raser. Sådan lød det fra Dansk Arbejdsgiverforenings arbejdsmiljøchef Christina Sode Haslund i september.
Læs indlægget her.
LÆS OGSÅ: Nytårsquiz: Kan du blive årets arbejdsmiljø-guru?
9. Madbudet Viktor oplever frihed, men også tabt kontrol over sit arbejdsliv
Digitale arbejdsplatforme skaber frihed, fortæller unge i et aktuelt forskningsprojekt. Men deres ansættelser har også en bagside, mener sociolog. Forskere vurderer, at der er behov for at kortlægge, hvordan eksisterende arbejdsmiljøstandarder og lovgivning i fremtiden kan integreres i de digitale arbejdsplatforme.
Læs indlægget her.
8. 3F: To forslag skal styrke arbejdsmiljøet i små virksomheder
Tusindvis af små danske virksomheder har brug for en håndsrækning til at forebygge dårligt fysisk og psykisk arbejdsmiljø og lære af de skader, der er sket, skriver 3F's arbejdsmiljøpolitiske chef Ulla Sørensen.
Læs indlægget her.
7. EL-profil om psykisk arbejdsmiljø: Der bliver ikke taget fat om nældens rod
Det kan undre, at en socialdemokratisk regering ikke har vilje til at bruge det nye flertal til at give en halv million lønmodtagere et bedre og tryggere arbejdsliv, lød det fra Enhedslistens Christian Juhl i et indlæg i oktober, hvor han kritiserede regeringens indsats i forhold til psykisk arbejdsmiljø.
Læs indlægget her.
6. Thomas Milsted: Sådan opbygger man et bæredygtigt arbejdsmiljø
Et bæredygtigt arbejdsmiljø har det overordnede formål at sikre, at medarbejderne og lederne ikke lider overlast - fysisk eller psykisk - i bestræbelserne på at nå organisationens mål. Det skal fire søjler sikre, lød det fra forfatter og stressekspert Thomas Milsted.
Læs indlægget her.
5. Direktør: Vi må ikke glemme vores medarbejdere og arbejdsmiljøet i jagten på profit
Vi lever i en tid, hvor profit og optimering står højt på dagsordenen, men hvor er medarbejderne i regnestykket? Det spurgte CEO hos able, Martin Bjerregaard, om i et indlæg i oktober.
Læs det her.
4. Markant stigning i sager om seksuel chikane: "Vi skal stoppe det, før skaden er sket"
Der har altid været seksuel chikane på arbejdsmarkedet, men nu arbejder vi fokuseret i HK med at få testet retspraksis af, så hele spektret af seksuel chikane bliver anerkendt. Målet er at motivere arbejdsgiverne til at forebygge seksuel chikane. Sker skaden, og det viser sig, at der ikke er forebygget, så må arbejdsgiverne betale. Sådan skrev næstformand i HK Danmark, Martin Rasmussen, i september.
Læs indlægget her.
3. Lokomotivinstruktør med opsang: Vores arbejdsmiljø – også dit ansvar!
Vi skylder at passe bedre på hinanden. For borgernes sikkerhed og for lokoførernes arbejdsmiljø. Sådan lød det fra næstformand i Dansk Jernbaneforbund og lokomotivinstruktør Preben Steenholdt Pedersen.
Læs hans indlæg her.
2. Majbrit Berlau: ”Jeg skænker det ikke en tanke, men jeg springer faktisk ud her”
Heteroseksuelle skænker det sjældent en tanke, når de er åbne om, hvem de elsker. Det gør 100.000 LGBT+ lønmodtagere derimod, og det skal der laves om på, mener FH-næstformand Majbrit Berlau, der i et indlæg i forbindelse med Copenhagen Pride i august sprang ud som heteroseksuel ved at skrive, at hun har en mand, og at de sammen har to børn. Rummeligheden på det danske arbejdsmarked er desværre ikke god nok alle steder, lød det fra Majbritt Berlau.
Læs indlægget her.
1. Psykisk arbejdsmiljø - vi drukner i suppen på grund af inkompetence
Der er for mange kokke, der rør i suppegryden på det psykiske arbejdsmiljøområde, mener ph.d. og forsker Yun Ladegaard fra Københavns Universitet. Der er brug for en stærkere koordinering mellem relevante aktører, skrev hun i et indlæg i september, der blev det mest læste debatindlæg på A4 Arbejdsmiljø i 2019.
Læs det her.