Frontperson for nedlukning af læreruddannelse stopper som rektor

BeFunky-collage__1_
Harald Mikkelsen skal efter 17 år som VIA-rektor repræsentere de danske professionshøjskoler i Europa. Foto: VIA University College
Harald Mikkelsen fik ikke gennemført planen om at nedlægge læreruddannelse i Skive. Han fratræder sin stilling som VIA-rektor og skal i stedet repræsentere de danske professionshøjskoler i europæisk paraplyorganisation.

Når Harald Mikkelsen i slutningen af august fratræder sin stilling som rektor på VIA University College, fortsætter han sit arbejde på uddannelses- og forskningsområdet.

Det skriver VIA University College i en pressemeddelelse. 

67-årige Harald Mikkelsen, der har beklædt posten som rektor i 17 år, skal repræsentere de danske professionshøjskoler i den europæiske paraplyorganisation for Universities for Applied Science (UAS4Europe).

Danmark er fra 2024 til 2026 næstformandsland og fra 2026 til 2028 formandsland for organisationen.

LÆS OGSÅ: Egelund går imod statsministeren om sammenlægning af læreruddannelse

Harald Mikkelsen beholder derudover flere af sine bestyrelsesposter.

Afløseren som rektor for VIA University College bliver Gitte Sommer Harrits, der siden 2020 har været prorektor på professionshøjskolen. 

Harald Mikkelsen er i de seneste måneder blevet et kendt ansigt på professionsuddannelsesområdet, efter at han sammen med VIA's ledelse fremlagde en plan om at lukke læreuddannelserne i Skive og Nørre Nissum og samle udbuddene på VIA's campus i Holstebro. 

Det skabte røre i regeringstoppen, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) kritiserede VIA for sin oprindelige beslutning og klandrede skolen for at skade balancen i Danmark. Beslutningen blev derefter omstødt af VIA's bestyrelsen

GDPR